Zotefoams

4K Services este unic importator și distribuitor al produselor Plastazote® de la Zotefoams în România. Zotefoams este unul din primii producători de materiale celulare, cu o istorie de peste 100 de ani și unul dintre cei mai mari producători, la nivel mondial, de spume ușoare, reticulate, din poliolefine.

Produsele și tehnologia Zotefoams se bazează pe procese unice, prietenoase cu mediul înconjurător. Zotefoams produce o gamă largă de spume ușoare, reticulate, folosind variații ale unui proces unic de expansiune a azotului. Acest lucru oferă o combinație exclusivă de caracteristici benefice – uniformitate, puritate, toxicitate scăzută și durabilitate – care diferențiază materialele Zotefoams de toate celelalte spume.

Structura celulară unică și uniformă a materialelor fac produsele Zotefoams o componentă critică într-o lume a aplicațiilor de zi cu zi.

Plastazote®

Fabricate dintr-o gamă largă de polimeri, spumele Zotefomes Plastazote® oferă rigiditate crescută, rezistență îmbunătățită la temperatură și o formare îmbunătățită. Spumele Plastazote® sunt proiectate pentru a oferi performanțe superioare și o greutate mai mică. Lipsa oricăror agenți chimici în spumă și o consistență a structurii și densității celulelor permite Zotefoams să ofere cele mai ușoare spume reticulate din lume.

Spumele Plastazote® sunt disponibile în:

  • o gamă de densități de la 15 kg / m3 la 115 kg / m3
  • o varietate de culori atractive
  • calități de metalocen pentru un comportament mai ușor de termocompresie
  • calități speciale cu proprietăți crescute de ignifugare și / sau caracteristici conductive sau statice-disipative

Spumele Plastazote® sunt utilizate într-o varietate de domenii și industrii:

Spumele Plastazote® oferă o protecție remarcabilă împotriva zgârieturilor, la impact, pentru o varietate de ambalaje returnabile, de la inserții complete pentru cutie, cutie și tavă, până la fixare individuală și corpuri compozite, în care spuma este utilizată selectiv ca tampoane individuale sau ca strat laminat „soft touch” format sub vid. Durabilitatea lor remarcabilă le face o alegere ideală pentru soluțiile de ambalare returnabile într-o industrie care caută în mod activ un mediu fără deșeuri provinite din ambalaje.

Zotefoams este un furnizor important de spumă cu celule închise, materiale de amortizare, etanșare și izolare pentru industria producătoare de automobile. Folosit în principal pentru a rezolva etanșarea, natura ușoară a acestor spume contribuie semnificativ la o greutate redusă a vehiculului dar și la economia de combustibil. Au o rezistență ridicată la multe substanțe chimice, inclusiv grăsimi, lichide de frână și lichide de răcire. Fiind compuse din celule închise, practic nu au absorbție de apă și transmit foarte puțin vapori de apă.

Materialele celulare unice Plastazote® oferă o gamă largă de proprietăți și posibilități inginerilor de proiectare aerospațială. Polimerii specializați în inginerie sunt spumați pentru a îndeplini standardele exigente cerute de industria aeronautică și aerospațială pentru o varietate de aplicații.

Aplicațiile interioare includ scaunele de aeronave, izolația, etanșările, conductele, mijloacele de flotabilitate și ambalarea.

Aplicațiile spațiale includ ambalarea pentru capsulele navetei spațiale.

Gama cuprinde calități pentru aplicații de nișă, de exemplu, materiale disipative statice pentru electronice sensibile până la materiale de uz general pentru utilizare în etanșări, inserții pentru cutii de instrumente și ajutoare pentru flotabilitate.

Zotefoams produce o gamă de spume de înaltă performanță, cu celule închise, reticulate, conductive și spume disipative statice care, atunci când sunt utilizate ca parte a unui plan al programului de control ESD, ajută la reducerea apariției și a costului daunelor ESD.
Spumele neconductive cu celule închise sunt ideale pentru o varietate de garnituri de etanșare și anti-vibrații într-o gamă largă de instrumente și echipamente electrice, de la afișaje cu ecran plat la panouri solare BIPV.


Materialele disipative conductive și statice Plastazote® pot fi tăiate, modelate, sudate, laminate și termoformate pentru a îndeplini cerințele specifice de utilizare. Acestea prezintă o serie de proprietăți benefice pentru industria electronică.

Plastazote® este recunoscut ca fiind cel mai citat material termoplastic din literatura medicală. Materialul este utilizat pe scară largă într-o mare varietate de aplicații medicale și de îngrijire a sănătății, dintre care multe implică contactul direct cu pielea.


Fără latex, netoxic și hipoalergenic, utilizarea spumelor Plastazote® reduce iritarea pielii. Aceste spume sunt, de asemenea compatibile cu raze X, CT și RMN, ceea ce le face ideale pentru o gamă de aplicații precum atele sau suporți, dar și veste RMN.

Spumele Plastazote® au multe utilizări în construcții fiind utilizate pentru etanșare și izolare termică. Acestea sunt utilizate la fabricarea umpluturilor de streașină, unde durabilitatea, greutatea redusă, durata lungă de viață și proprietățile de etanșare sunt primordiale.


Spumele Plastazote® sunt, de asemenea, utilizate ca materiale de bază pentru o varietate de panouri compozite folosite pentru pardoseli, structuri temporare și protecții temporare împotriva apei, unde greutatea redusă, durabilitatea și proprietățile de absorbție a impactului fac diferența.

Spumele Plastazote® sunt probabil cele mai utilizate spume cu celule închise din industria sportului și a timpului liber. Proprietățile lor superioare și caracteristicile de performanță fac din spumele Plastazote® alegerea naturală pentru multe aplicații diferite și variate, de la plute pentru înot până la orteze sportive; rucsacuri sau protecții de corp; de la plăcuțe de cricket la covorașe de camping și de la căptușeli de cască la plăcuțe de ghidon.

Plastazote® este cea mai ușoară spumă de polietilenă disponibilă cu densități de până la 15 kg / m3, făcându-l deosebit de potrivit pentru a fi folosit ca formatori în elementele de rigidizare a carenelor și șnururi de bărci mari din FRP (plastic armat cu fibre) sau alte structuri.

Plastazote® este utilizat pe scară largă ca material de prototipare datorită durabilității și ușurinței de lucru. Poate fi laminat, sudat, tăiat, tăiat cu sârmă fierbinte, prelucrat, modelat și șlefuit și oferă o suprafață ideală pentru acoperirea ulterioară.